Recreatieve arrangementen rondom Woerden

Wij bieden u de volgende arrangementen:

Wat kunt u verwachten tijdens onze arrangementen:

Uw kennismaking met Castellum Laurium

Tijdens uw verblijf in Woerden bezoekt u onder andere het mini Limesmuseum in de Kleine Zaal van Concordia. Hier vertelt uw gids u van alles over het wel en wee van de Romeinen in deze contreien. Vervolgens wandelt u met uw gids door het historische stadscentrum en volgt u de contouren van Castellum Laurium dat zich nog altijd in Woerdense bodem bevindt.

Vaartocht met het Romeins schip ‘Per Mare ad Laurium’

In het spoor van de Romeinen vaart u met een Romeins vrachtschip over de Oude Rijn (onderdeel van de Limes en grensrivier in de Romeinse tijd) en via de Grecht naar Boerderij De Boerinn. Ondertussen laat u Woerden achter u, en ervaart u de rust en de ruimte die de natuur van het Groene Hart u te bieden heeft.

De Per Mare ad Laurium is de reconstructie van het in Leidsche Rijn opgegraven schip De Meern 1. Ook in en rond Woerden zijn dergelijke schepen gevonden en opgegraven.

Romeinse spelen en tafelen bij Boerderij De Boerinn

Romeinse soldaten waren uitstekend getraind. Zij testten hun krachten o.a. met speer- en discuswerpen, hardlopen en zwemmen. Zo waren zij voorbereid op vijandige aanvallen. Bent u net zo goed getraind als de Romeinen en bent u het vijandelijke team de baas?

Doe mee aan de Romeinse Spelen, die onder meer bestaan uit:

• Wedstrijden met Romeinse renwagens;
• Seinen met vlaggen volgens het Polybius seinsysteem;
• Speer- en discuswerpen;
• Diverse teambuilding activiteiten met een Romeins tintje.

Boerderij De Boerinn serveert heerlijke lunches, gezellige borrels en smakelijke buffetten, geïnspireerd op de Romeinen.